Jak zobrazit u videí miniaturu (náhled)?

Nezobrazují se miniatury náhledů u videí či fotek například ve formátu mp4, mkv, wmv, jpg, tiff, png,… v operační systému vista, win 7 nebo Win8.1?

Příčin může být nespočet, proto jsem napsal tento návod který se bude snažit postupně najít a vyřešit problém, který vám neumožňuje zobrazit náhledy videí.

  • Zobrazují se náhledy miniatury jen u některých typů videí. – Váš problém nejspíše vyřeší krok 3.
  • Náhledy miniatur se zobrazovali. – Váš problém nejspíše vyřeší krok 2 a 3. Ale doporučuji zkontrolovat zdali vám někdo nezměnil nastavení viz bod 1.
  • Nezobrazují se fotografie. – S velkou pravdě podobností vám pomůže bod 1 nebo 4 (v přípravě).

S největší pravděpodobností tento problém odstraníte krokem 1 nebo 3. Budu se snažit popsat postup, tak aby se dal využít ve všech dnes používaných verzí Windows.

1. Aktivovat náhledy

Ve starších Windows najedeme do nabídky start a poté na ovládací panel nebo otevřeme průzkumníka třeba přes tento počítač(obr.1) potom otevřeme viz. obrázek na šipku a zvolíme ovládací panel.

ovládací panel

obr.: 1

Poté můžeme (obr.: 2 ) zvolit zobrazení velkých či malých ikon, důležité je však aby jsme v ovládacích panelech klikli na možnosti složky (obr.: 3 ).

2

obr.: 2

4

obr.: 3

Přepneme se na záložku „zobrazení“. A musí být odškrtlé políčko „Vždy zobrazit ikony a ne miniatury“ a dáme OK.

4

obr.: 4

Stále mininiatury nezobrazují? Pokračujte dalším krokem.

2. Smazat uložené miniatury

odstranění miniatur

odstranění miniatur

Smazat již vytvořené miniatury můžeme kliknutím pravím tlačítkem myši na místní disk nebo ten kde chceme miniatury zobrazit. Poté na vlastnosti, následně na vyčištění disku. A zaškrtneme poličko miniatury a dáme OK. Tento krok je důležitý zejména pro ty, kterým se náhledy zobrazovaly.

3. Kodeky

Asi nejdůležitější krok, hlavně tehdy jestli se vám zobrazují miniatury jen u některých typů video souborů. Důvod je ten, že Windows podporuje jen některé kodeky, proto se nemusí zobrazit náhled u videí (nejčastěji typu) flv, mkv,…

Jako první odinstalujte stávající kodeky a restartujte pc. Stáhněte si novou verzi kodeků k-lite na stránce http://www.codecguide.com/download_kl.htm. Můžete si vybrat kterýkoliv balíček, osobně doporučuji full (full a mega osobně vyzkoušeno, že se opravil problém s miniatury). A restartujte pc a mělo by být vše v pořádku, pokud přesto není zbývá poslední možnost.

4. Nastavení výchozího programu pro spuštění daného typu souboru

… V přípravě

a zde máte výsledek.1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »